Passió

Az Ifjúsági Passió Pécs programot 2015 óta vezetjük. Minden évben januártól Virágvasárnapig tart a folyamat. Közösségépítés, színházi darab elkészítése, utcaszínház egyben, melynek résztvevői fiatal cserkészvezetők, imaközösségek vezetői, pedagógusok, leendő szociális szakemberek. A megrendelő a Pécsi Egyházmegyei Ifjúsági Referatúrája, azaz a Katifi. A közös munkában megszerzett tapasztalataikat már folyamat közben viszik tovább különböző társadalmi csoportokhoz, így a Passió készület alatt hálózatban élünk cserkész gyerekekkel, hajléktalanokkal, fogyatékkal élő fiatalokkal, általános-és középiskolásokkal, lelki közösségekkel. A 30 különböző szerepeket eljátszó fiatalon kívül, kb. 150 önkéntes statiszta, és ezer fölötti néző vesz részt minden évben az eseményen.

A klasszikus passió története minden éveben egy ún. “Jeruzsálemi piaccal” kezdődik. Ezen a színtéren a néző beléphet a történet korába, bekapcsolódhat a piaci tevékenységeken keresztül a Passió világába, s itt zajlik az első jelenet is.

A piac része néhány élőkép, mely Jézus életének történeteit mutatják meg. Ezeket az élőképeket Pécs város civil közösségei mutatják be.