Keret Alkotó Csoport

A Keret Alkotó Csoport színházi nevelési társulat tagjaiként 2011 óta dolgozunk együtt. Önkéntes tevékenységünket három év közös munka után tereltük szervezeti keretek közé, egyesületünk 2014-ben került bejegyzésre.

A társulat tagjai drámapedagógus, pszichológus, dramaturg, rendező, színész, asszisztens, szervező, technikus szerepekben kapcsolódnak a KACS-hoz.

Óvodás kortól a felnőtt korosztályig

Óvodás kortól a felnőtt korosztályig kínálunk programokat, különösen érzékenyen fordulunk a perifériára szorult társadalmi csoportok felé. Foglalkozásainkon és előadásainkon mindennapi szituációkon vagy irodalmi szövegeken keresztül közelítünk meg témákat a kompetenciafejlesztő drámapedagógiai foglalkozások, az interaktív tanítási dráma, színházi nevelési előadások, a playback improvizáció, a vitaszínház és a kreatív írás műfajainak keretében. Programjaink hatékonyan szolgálják a nézők önismeretének és személyes kompetenciáinak fejlesztését, valamint a közösségépítést. Igyekszünk feldolgozni sérülékeny társadalmi csoportokat érintő problémákat és/vagy bevonni őket nézőként vagy alkotótársként. Tevékenységünkkel hozzájárulunk a többségi társadalom érzékenyítéséhez személyes találkozások, saját élményszerzés által.

Együtt, mindenkivel

Ötéves megalakulásunk óta rendszeresen dolgozunk roma-, értelmükben vagy fizikailag akadályozott amatőrökkel inkluzív csoportokban. Ezen kívül megvalósítottunk akadálymentes előadásokat, illetve eljuttatunk előadásokat hátrányos helyzetű térségekbe. Öt éven át tartottunk a gilvánfai tanodában roma fiataloknak táborokat és fejlesztő foglalkozásokat, amelyeken a playback és a drámapedagógia eszköztárát ötvöztük.

A régió általános és középiskoláiban folyamatosan jelen vagyunk múzeumpedagógiás és drámás közösségfejlesztő, színházi nevelési foglalkozásokkal.

Fontos számunkra, hogy folyamatosan képezzük magunkat nemzetközi és hazai szaktekintélyek tréningjein, és hogy a meglévő tudásunkat tovább adjuk, olyan fiataloknak, akik munkájukkal minket is inspirálnak. Ezért indítottuk el 2019. januárjában ösztöndíjprogramunkat, melynek köszönhetően azóta hat fiatal kapcsolódik projektjeinkhez színészként, zenészként, csoportvezetőként, szervezőként.