Magam adom!

CsaKPONT Kisharsányban

A Keret Alkotó Csoport konzorciumi partnerként részt vett a “Magam Adom! -Siklós járási nők a családban és a munkahelyen, Nő-Köz-Pont Kisharsányban” című projekt megvalósításában.

A “Magam Adom! -Siklós járási nők a családban és a munkahelyen, Nő-Köz-Pont Kisharsányban” című projektet a Biztosítási Oktatási Intézet Fejlesztési Alapítvány Szakgimnázium valósította meg, a Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvánnyal, a Keret Alkotó Csoport Kulturális Egyesülettel, valamint a Kisharsányért Közalapítvánnyal konzorciumban.

A projekt bemutatása:

A Magam Adom! program küldetése volt a nők foglalkoztatásának segítése, a munka és a magánélet összhangjának megteremtése; a harmonikus családi élet feltételeinek támogatása.
Céljaink között szerepelt, hogy segítsük a nők elhelyezkedését; a munkáltatókkal együttműködjünk; olyan szolgáltatásokat nyújtsunk, ami segíti a nők számára a munka és a magánélet összehangolását, az előítéleteket csökkentsük.
Támogatást kívántunk nyújtani a családos férfiak és a gyermeküket egyedül nevelő apák részére is.

A projekt keretében a konzorciumi tagok kialakították a Család- és KarrierPONT helyszínét Kisharsányban. A képzések során összesen több, mint 600 résztvevő bővítette a szakmai és vállalkozói ismereteit és vett részt fejlesztésben. A megvalósítók húsz munkáltatóval alakítottak ki olyan együttműködést, amely a CsakPONT ügyfeleinek munkaerőpiacra való bekerülését támogatta. A pályázati időtartam alatt mintegy 800 emberrel kötöttek együttműködési megállapodást képzés, fejlesztés és munkaerőpiaci illetve mentálhigiénés tanácsadás igénybevételére.

A projekt magában foglalta a jó gyakorlatok feltérképezését és átadását,
kommunikációs és ismeretterjesztő, szemléletformáló tevékenységek szervezését, lebonyolítását.